Prémiový obsah
★★★
4.1K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Linecké těsto Jde o druh těsta, které je při přípravě Základní linecké těsto: 300 g mouka (hladká) 100 g
mouku, žloutky, vodu a ocet zpracujeme v nelepivé těsto Z vychlazeného těsta nakrájíme proužky, které namotáme
Těsto dáme do vymazané mísy, povrch poprášíme moukou Z těsta pomocí skleničky vykrájíme větší kolečka a
žloutek a vanilkový cukr a rychle zpracujeme v hladké těsto Před dalším použitím necháme těsto v chladnu nejméně
Poté těsto vyklopíme na lehce pomoučněný vál a rozdělíme
Nakonec přidáme kvásek, smícháme a vypracujeme těsto Z vykynutého těsta pak pomocí lžičky tvarujeme buchtičky
Osolíme a zpracujeme do hladkého těsta (těsto je dobře těsto má tak 20 minut času na dokynutí.