těsto a z něj pak na vále děláme na pomoučněném válu vdolečky Vdolečky necháme kynout asi 2 hodiny zakryté utěrkou
Brambory si nastrouháme, osolíme, přidáme vejce, mouku a droždí, které jsme si nechali naběhnout v mléce
K bramborám přidáme slaninu, mouku s práškem do pečiva, sůl, petržel a koření. Přidáme máslo, žloutky
Spoj držíme v prstech a vdoleček nejdříve namočíme Vdolečky necháme na plechu chvilku nakynout a pečeme
Brambory uvaříme ve slupce a necháme ochladnout. Na sádle si opečeme cibulku a najemno nakrájené uzené
důlek a bavorské vdolky usmažíme v rozpáleném oleji Šlehačku dotuha ušleháme, důlek každého vdolku pak
Brambory dáme na vál, zaprášíme krupicí a rozmačkáme válečkem
V hrnku promícháme vlažné mléko, droždí, lžičku krupicového cukru, lžíci mouky a necháme vzejít kvásek
Do půlky vlažného mléka si dáme droždí, lžičku cukru, lžičku mouky a uděláme si kvásek. Zbytek dáme do
Z vlažného mléka, trošky cukru a kvasnic si necháme vzejít kvásek, který přidáme do mouky se solí, poté
Poté dáváme vdolečky vykynutou stranou do rozehřátého Usmažené bramborové vdolečky dáme na papírové ubrousky
Z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku smícháme s olejem, vajíčkem a vzniklým kváskem
Babiččiny vdolky otřeme povidly nebo jakoukoliv marmeládou Vdolky ihned podáváme.
Hotové vdolky ozdobíme povidly a tvarohem, který jsme
Polovinu mléka smícháme s droždím a lžičkou cukru. Necháme vzejít kvásek, který potom smícháme se zbytkem
Utřeme si máslo, nastrouháme mandle, přidáme mouku, citronovou kůru a skořici. Vyválíme si placku a vypichujeme
Suroviny si dáme na vál, necháme změknout máslo, které pak rozetřeme s cukrem, přidáme žloutky, mouku
Těsto si vyválíme na vále a vykrájíme formičkou piškotky. Hotové slepujeme džemem a konec namočíme v
Z mouky, másla, cukru, koření, uvařených žloutků a vejce vypracujeme těsto, které rozválíme na asi 5
Kuře osolíme, vložíme do pekáče, posypeme grilovacím kořením, přidáme máslo a slaninu, zalijeme trochou