Čtyři roštěnky naklepeme, posolíme, okořeníme a do prostředku položíme brambory, kyselé okurky, šunkový
Do 6 lžic oleje dáme lžíci koření na maso a 1,5 lžičky soli. Olej s kořením přivedeme až k varu a necháme
Předehřejeme troubu na 160 stupňů. Nožem na pár místech nařízněme kůži. V misce smícháme kmín, papriku
Droždí rozdrobíme do hrníčku s vlažným mlékem, lžící mouky a cukru. Necháme vzejít kvásek a poté přidáme
Do půlky vlažného mléka si dáme droždí, lžičku cukru, lžičku mouky a uděláme si kvásek. Zbytek dáme do
Z vlažného mléka, trošky cukru a kvasnic si necháme vzejít kvásek, který přidáme do mouky se solí, poté
Na bavorské knedlíky, ty staré echt bavoráčky používaly Bavorské knedlíky se nedoporučují dělat do zásoby.
Polovinu mléka smícháme s droždím a lžičkou cukru. Necháme vzejít kvásek, který potom smícháme se zbytkem
Celer a petržel oloupeme a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo. Pórek dobře omyjeme
Sklenici naplníme ledem, zalijeme Vineou, případně doplníme trochou vody. Opatrně dolijeme likérem tak
V hrnku smícháme droždí lžíci mouky a cukru s vlažným mlékem. Poté necháme vzejít kvásek, který smícháme
Příprava těsta: Do půlky vlažného mléka si dáme droždí, lžičku cukru, lžičku mouky a uděláme si kvásek
Příprava šunkových chlebíčků: Veku nakrájejte zkoseně Šunku položte na jednu stranu chlebíčku, na druhou
Suroviny nakrájíme nadrobno a směs osolíme, opepříme a zakápneme balzamikem a citronem. Všechno opatrně
Veku nakrájíme na plátky, potřeme máslem. Poklademe plátky šunky, kousky okurků a Hermelínem. Dozdobíme
Bílek pevně ušleháme, zašleháme cukr, žloutky, mouku a pak přikapeme rozpuštěné máslo. Nakonec lehce
Veky namažeme oblíbeným salátem- pochoutkovým, bramborovým nebo pařížským. Poklademe polovinou vejce
Všechno ovoce nakrájíme a zalijeme rumem, přikryjeme a necháme odstát do druhého dne. Poté ušleháme žloutky
Vyšleháme bílky do tuhého sněhu, přidáme cukr, kakao, bramborový škrob a prášek do pečiva. Přilijeme
Do mísy prosejme mouku a smícháme ji s kypřícím práškem, pak přidáme vejce a nasekané ořechy a ovoce.