Z mouky, másla, žloutků, smetana, víno, rumu a špetky soli důkladně vypracujeme tužší těsto, které necháme
Na těsto propracujeme mouku, špetku soli, máslo, cukr a žloutky s vínem a smetanou.
Mouku, máslo a víno zpracujeme v hladké těsto, zabalte Z těsta vyválejte plát silný 3-5 mm a vykrajujeme hvězdičky
Jakmile klesnou všechny kaly ke dnu a víno se vyčistí Víno necháme 1-2 měsíce dozrát, delší doba dodá vínu
Do hrnce nalijeme víno a přidáme tymián. přimícháme citronovou šťávu, přelijeme do sklenic a můžeme
promícháme, povaříme, přidáme na kousky nakrájené filé Potom přilijeme víno, krátce povaříme, přidáme smetanu
polévku dosolíme, dochutíme kmínem a podle chuti i mírně Pro zjemnění polévky můžeme přilít trošku smetany nebo
Tvaroh si smícháme se smetanou, šlehačkou ušlehanou se ztužovačem, vanilkovým a moučkovým cukrem dle
Do šejkru vložíme pár kostek ledu, přidáme uvedené ingredience a protřepeme. Přes strainer přelijeme
Bílé nebo červené zelí propláchneme, necháme okapat Bílé zelí: Bílé zelí zahustíme strouhanou syrovou bramborou
Víno s medem ohřejeme, pak necháme vychladit. Směs zalijeme vínem s medem a necháme vychladnout.
Králíka naporcujeme a okořeníme solí a pepřem. Vaříme asi 30 minut na mírném ohni a podle potřeby
Králíka naporcujeme a okořeníme solí a pepřem. Vaříme asi 30 minut na mírném ohni a podle potřeby
Mrkve oloupeme, celer očistíme a obojí nakrájíme na malé kostky.
Víno a džus nalijeme do velké mísy nebo hrnce, promícháme Případně můžeme nápoj před samotným podáváním z mísy
Do většího rendlíku se silným dnem nalijeme smetanu čokoládu, špetku skořice a za stálého míchání vaříme na mírném
Pečivo nalámeme do mísy, zalijeme vodou a necháme stranou běžet a do krému zašlehejte olej a ocet, asi lžičku soli
Pórek očistíme, nakrájíme na větší kusy a uvaříme v troše osolené vody. Na pánvičce připravíme světlou
Zelí nastrouháme nahrubo. To stejné uděláme i s mrkví. V misce smícháme zelí, mrkev a cibulku. Osolíme