Z uvedených surovin si vypracujeme těsto, které dáme uležet do lednice. Připravíme si formičky na košíčky
Z hladké mouky, vejce, másla, cukru a předem připraveného kvásku vypracujeme těsto. Vyválíme plát, který
Broskve přelijeme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme a opatrně vyjmeme pecky. Bílky našleháme dotuha a
Piškotový dort rozkrojíme na 3 kola, pokapeme je rumem, spojíme větší částí krému, povrch potřeme džemem
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Potom vyšleháme vejce a vmícháme zakysanou smetanu se sodou. Nakonec
Čokoládový krém: 250 ml smetana (ke šlehání 33%) 80 g čokoláda (hořké 55-65%) 2 lžíce mascarpone (k našlehání
Lískové oříšky nameleme najemno. Bílky ušleháme do tuha. Po částech přidáme cukr a opatrně vmícháme nastrouhané
Oříšky nasekáme najemno a přesypeme je do sklenice s olejem, přidáme zbylá semínka, majoránku a pepř.
80 g mletých oříšků smícháme s moukou s cukrem. Přidáme rozkrájený tuk, vejce a vše promícháme. Dáme
Příprava laskonek: Na vodní lázni ušleháme bílky spolu s cukrem na sníh. Potom do sněhu vmícháme cukr
Rozehřejeme pánev, nasypeme na ni oříšky, lehce opečeme ze všech stran, dáme je na čistou kuchyňskou
Vajíčka oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Oříšky nasekáme, přidáme Heru, cukr
Moučkový cukr smícháme s nastrouhanými oříšky. Poté zamícháme ušlehané bílky. Těsto rozválíme a vykrajujeme
Lískové oříšky opražíme při 210 °C (asi 10 minut). Z opražených oříšků odstraníme slupky. Poté oříšky
Máslo utřeme do pěny, přidáme ostatní ingredience a zpracujeme v těsto. Těstem naplníme sáček s hvězdičkovou
Utřeme vejce s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku, kypřící prášek a drcené ořechy. Do těsta vmícháme sníh
V míse vše společně utřeme, pak si připravíme mělké košíčkové formičky, které vždy před vtlačením těsta
polotučný) 3 lžíce smetana (ke šlehání) 1 lžíce lísko-oříškový
Mandle, sušený ananas a sušené brusinky nakrájíme nadrobno. Dáme je do misky, přisypeme ovesné vločky
Sušenky rozdrobíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs vpěchujeme do pečícím papírem vyložené koláčové
Z bílků s špetky soli ušleháme tuhý sníh. V druhé míse vyšleháme žloutky s krupicovým cukrem, moukou,
Bílky vyšleháme dotuha, postupně za stálého mixování přidáváme cukr a na závěr už jen ručně vmícháme