Očištěnou kapustu nakrájíme na drobné nudličky, spaříme Vývar pak přecedíme, přidáme do něj vařenou kapustu
Přidáme fazolové lusky a necháme vařit, až jsou lusky Místo rajského protlaku můžeme dát kečup.
Příprava těsta: V misce promícháme mouku se špetkou soli, přidáme vodu a 1 vejce. Vypracujeme hladké
Maso umeleme na strojku s houskou máčenou v mléce. Pak vmícháme trochu másla, sůl, vejce. Z této hmoty
Z roštěnce nakrájíme čtyři řízky (okraje nařežeme, aby se při pečení nezkroutili), zlehka naklepeme,
Vepřové, hovězí a telecí maso umyjeme, nameleme, osolíme a smícháme s vejcem, strouhankou a houskou namočenou
Do nahřátého šálku nalijeme vodku a zalijeme horkou kávou. Doplníme kondenzovaným mlékem nebo smetanou.Do
Kostičky slaniny zpěníme, přidáme cibuli a po chvíli česnek s pórkem. Dále přidáme mleté maso, osolíme
Oloupeme cibuli a fazole očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a společně s fazolemi ji dáme vařit - přidáme
olej, přidáme nakrájená rajčata a nakrájené fazolové lusky , podlijeme vodou, aby byly lusky akorát ponořeny.
Fazolové lusky očistíme a příčně nakrájíme. jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené fazolové lusky
Fazolové lusky překrájíme polovinu a krátce povaříme Předvařené mražené lusky necháme mírně rozmrznout.
Připravíme si zálivku na lusky - v miste smícháme ocet Fazolové lusky přelijeme hořčičnou zálivkou, ozdobíme
Svíčková po rusku je výborná s vařenými brambory, které V Rusku někdy v hříbkové omáčce cibuli vynechávají.
Ruskou zmrzlinu rozpůlíme a sundáme z ní oplatku. a chutnější než šlehačka ve spreji a dodá kávě s Ruskou
Hovězí maso umyjeme, dáme do většího hrnce, přidáme bobkový list, celý pepř, sůl, vše zalijeme vodou
V míse vyšleháme smetanu do tuha. poté přidáme oba cukry a opět prošleháme.¨¨ Nakonec zlehka vmícháme
Udušenou řepu,spařené zelí,zeleninu a rajská jablíčka Měkké maso vyndáme,do polévky přidáme řídkou máslovou