Z cukru, skořice, kakaa a bílku vypracujeme tuhé těsto. Vál pocukrujeme, těsto na něm rozválíme asi na
Poté je obalte ve skořicovém cukru.
těsto rozválíme na pomoučněném válu a vložíme do něj marcipán
Marcipán poté využíváme na ozdobení dortů. Marcipán můžeme ještě různě dobarvit cukrářským barvivem
troubě na 180 – 190 st. dávejte při pečení pozor, cukroví Teplé cukroví obalujeme v moučkovém cukru.
Dáme vše do šlehače: mouka, cukr moučka, skořice, vejce, nakrájené změklé máslo. Těsto se zpracuje velmi
Skořicové cukroví pečeme přibližně 10 minut na plechu Skořicové cukroví podáváme jako klasické vánoční cukroví
Někdo má marcipán raději méně sladký, dává tedy více Marcipán je v takovém případě kvalitnější, má výraznější
papírem a pečeme zhruba 10 minut, nebo dokud není cukroví Upečené vychlazené cukroví slepujeme marmeládou.
Vychladlé cukroví slepíme marmeládou. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a cukroví potřeme
Oříšky namočíme na 30 minut do horké vody, poté zcedíme. V míse smícháme mouku, přidáme oříšky,zbylé
Mouku s tukem, olejem, cukrem a solí smícháme. Přidáme smetanu a dle potřeby vodu. Vytvořené těsto zabalíme
Ořechy osmahneme na oleji a smícháme s máslem, moukou, smetanou a nasekanými ořechy. Vypracujeme hladké
Nejdříve si oddělte vejce, žloutek od bílku. Bílek dejte stranou a žloutek dejte do velké mísy, ke kterému
Nejdříve si vytvoříme těsto, tím že smícháme mouku, tuk, cukr, ořechy, mléko a kávu. Vypracujeme hladké
V míse smícháme mouku, máslo a cukr. Vypracujeme těsto a rozválíme ho na pečicím papíru, který přeneseme
Mouku smícháme s cukrem a máslem. Z rozváleného těsta vypichujeme kolečka asi 4 cm v průměru. Poté přeložíme