Prémiový obsah
★★★
2.1K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Vejce s cukrem šleháme alespoň 10 minut. Poté přidáme kůru, anýz, špetku soli a pálenku. Po částech přidáváme
Příprava sušenek: Sypké suroviny smícháme, přidáme měkké máslo, olej, vodu a vytvoříme kompaktní těsto
Anýz zalijeme vodkou, přidáme vanilku, hřebíčky a necháme měsíc odležet. Potom cukr rozpustíme v 0,5
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme nadrobno pokrájený nebo nastrouhaný anýz. Přidáme mouku, pálenku
Do horké vodní lázně postavíme hrnec s vejci a cukrem. Elektrickým šlehačem ušleháme do husté hmoty.
Máslo vymícháme s cukry a žloutky do hladkého těstíčka. Přidáme anýz, kurkumu, šťávu, kůru a postupně
vyválíme na tloušťku cca 2 mm a vykrajujeme malá kolečka Hotová kolečka necháme oschnout.
Těsto: 275 g máslo (měkké) 125 g cukr (prosátý moučkový) 0,5 1žička skořice 4 1žíce mléko 300 g mouka
Prosetou mouku smícháme na vále s máslem a přidáme cukr vyšlehaný s žloutky. Nakonec přidáme ořechy a
Všechny potřebné suroviny smícháme do tužšího těsta. Ze směsi vytvarujeme hrudky, které klademe na plech
Všechny ingredience vložíme do mísy a ručně zpracujeme hladké těsto. Pro usnadnění práce můžeme použít