Prémiový obsah
★★★
2.1K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Když se polijeme pivem a skvrnu ihned po polití vyčistíme savým hadříkem, neměly by zůstat žádné skvrny.
Pokud ano, vyčistíme je nejlépe teplou vodou.
Vejce s cukrem šleháme alespoň 10 minut. Poté přidáme kůru, anýz, špetku soli a pálenku. Po částech přidáváme
Příprava sušenek: Sypké suroviny smícháme, přidáme měkké máslo, olej, vodu a vytvoříme kompaktní těsto
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme nadrobno pokrájený nebo nastrouhaný anýz. Přidáme mouku, pálenku
Do horké vodní lázně postavíme hrnec s vejci a cukrem. Elektrickým šlehačem ušleháme do husté hmoty.
Anýz zalijeme vodkou, přidáme vanilku, hřebíčky a necháme měsíc odležet. Potom cukr rozpustíme v 0,5
Máslo vymícháme s cukry a žloutky do hladkého těstíčka. Přidáme anýz, kurkumu, šťávu, kůru a postupně
vyválíme na tloušťku cca 2 mm a vykrajujeme malá kolečka Hotová kolečka necháme oschnout.
Smícháme si na válku mouku s cukrem, přidáme změklé máslo, vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme