Prémiový obsah
★★★
3.8K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Mouku si dáme do mísy, přidáme máslo, žloutky a víno a zpracujeme hladké těsto, necháme chvíli odpočinout
Na vále zaděláme těsto, rozválíme na sílu stébla a tvořítkem vykrajujeme drobné tvary. Pečeme v mírně
Na vále zaděláme těsto, rozválíme na sílu stébla a tvořítkem vykrajujeme drobné tvary. Pečeme v mírně
Ze surovin vypracujeme těsto a necháme hodinu odpočinout. Vyválíme placku asi 3 mm a vykrajujeme různé
Suroviny na těsto zpracujeme rukou a dáme na hodinu do lednice. Z těsta vyváleného asi na tl. 2,5 cm
, typického vánočního cukroví. neboli medvědí tlapy Jsou druhem vánočního cukroví
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Vmícháme žloutek, vejce a vanilkový extrakt. Mouku prosejeme
Mouku prosejeme s cukrem na vál, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které necháme v