Prémiový obsah
★★★
1.2K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Ze surovin na perníčky vypracujte těstoa nechte přes Perníčky pečte při 170°C asi 13 minut.
Cukr, med a smetol rozehřejeme až k varu a necháme vychladnout. Do mouky přidáme koření a kakao. Ve vodě
Celé vejce rozšleháme s rozehřátým medem, cukrem a rozpuštěnou Herou. Pak přidáme mouku se sodou a perníkové
Máslo, cukr a 1 vejce utřeme. Přidáme 2 celá vejce, kakao, 1 PL džemu a opět třeme. Nakonec přidáme
Všechny suroviny řádně promícháme a zpracujeme. Uložíme alespoň na 12 hodin do lednice. Před pečením
Utřeme si máslo s medem, cukrem, vejci a žloutkem, přidáváme mouku se sodou a perníkovým kořením. Vypracujeme
Smícháme na válku sypké suroviny, uděláme důlek a přidáme Heru, vejce a med, uděláme těsto a necháme
Perníčky upečeme na pečícím papírem vyloženém plechu Hotové perníčky necháme odležet cca 14 dní.