Bezlepkové mandlové rohlíčky Uvařeno 1 558x


Recept

  1. Do hnětače dáme marcipán , bílky, moučkový cukr, špetku soli, citronovou kůru a pár kapek aroma.
  2. Hnětačem vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do ledničky.
  3. Troubu vyhřejeme na 190°C. Pracovní plochu rovnoměrně posypeme mandlovými lupínky.
  4. Těsto rozkrájíme na 30 dílů, z nichž vytvarujeme rohlíčky, které pak ze všech stran obalíme mandlovými lupínky. Rozložíme je na dva plechy vyložené pečícím papírem.
  5. Ty postupně vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 8-10 minut. V horké vodní lázni rozpustíme polevu a namáčíme do ní oba konce každého rohlíčku.

Další recepty na Bezlepkové mandlové rohlíčky

TIP

205 kcal/858 kJ, 4 g bílkoviny, 11 g tuk, 23 g sacharidy

Vyzkoušejte další podobné recepty na Bezlepkové mandlové rohlíčky
Ingredience
  • 500 g marcipán
  • 2 ks bílky
  • 250 g cukr (moučka)
  • sůl
  • nastrouhaná kůra z citronu
  • mandlové aroma
  • 400 g mandlové lupínky

Na povrch

  • 150 g čokoládová poleva
Čas přípravy
50 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty