Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
vál prosejeme mouku, moučkový cukr a přidáme mleté lískové
Lísková jádra namočíme na 2 hodiny do studené vody. Nakonec do těsta zapracujeme celé lískové oříšky.
máslem, posypeme cukrem smíchaným se skořicí, sekanými lískovými ořechy a obdélníky přehneme napůl.
Poté obě směsi smícháme a dáme do vymazané formy na chlebíček Poklademe ořechy a upečeme při 165°C asi 60 minut.
spojíme dohromady, potřeme povrch, posypeme nasekanými ořechy
opatrně přimícháme čokoládové lentilky, rozinky a ořechy Těsto rozdělíme do dvou dobře vymaštěných forem na chlebíček
Posypeme nasekanými vlašskými ořechy a necháme zatuhnout
Natřeme na vychladlý chlebíčky a posypeme praženými pekanovými ořechy.
Těsto přesuneme do vymazané a vysypané formy na chlebíček
Z mouky a tuku vytvoříme těsto a odtrhujeme kousky, do kterých zabalíme vždy oříšek. Opečeme při 180°