5.5K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Rozinky rozmixujeme v trošce rumu, smícháme s ořechy, cukrem a bílkem. Na plechu vyloženém pečícím papírem
Bílky vyšleháme s cukrem a špetkou soli do tuhé pěny, do které poté přimícháme kokos. Ze vzniklé směsi
V míse vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáváme změklé máslo, mouku prosetou s kypřícím práškem,
Z uvedených surovin si uděláme těsto, ze kterého vytvarujeme malé kuličky. Pečeme v troubě dozlatova
Ořechy nadržíme, přidáme cukr a skořici. Máslo si rozpustíme, těsto rozdělíme na 3 díly a rozválíme.
Utřeme si cukr, máslo a žloutky, přidáme ořechy, mouku s práškem do pečiva, mléko a sníh z bílků a těsto
Nejprve připravíme máslové těsto. ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout
Ingredience na suroviny si smícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme dvě hodiny odpočinout v
Oříšky opražíme na pánvi nasucho dozlatova. Odstavíme je, a když vystydnou, přesypeme je do utěrky. Mneme
Čokoládu nastrouháme a utřeme s máslem a cukrem do pěny. Pak přidáme vejce, citronovou kůru a prosátou
Smícháme všechny suroviny na těsto a propracujeme ho dohladka. troubu předehřejeme na 160°C. Do máslem
Kvasnice si dáme s trochou cukru do mléka a necháme vzejít kvásek. Ten poté smícháme se zbylými ingrediencemi