Citronové oválky podle Nikouše Uvařeno 1 170x
Recept
- Čokoládu nastrouháme a utřeme s máslem a cukrem do pěny. Pak přidáme vejce, citronovou kůru a prosátou mouku s kypřícím práškem. vše zpracujeme na pevné těsto a necháme odležet.
- Těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme oválky. Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180°C asi 10 minut.
- Po upečení necháme vychladnout. Ze surovin na krém si připravíme krém, kterým potřeme hotová kolečka a slepíme.
- Do vroucí vody dáme cukr a na měsíčky nakrájené citróny, vaříme asi 20 minut. Poté vyjmeme a necháme okapat. Nakonec dáme na plech a necháme při cca 100°C vyschnout.
- Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázní a slepená kolečka ozdobíme. nakonec na každé kolečko dáme kousek citronu.
Další recepty na Citronové oválky podle Nikouše
Vyzkoušejte další podobné recepty na Citronové oválky podle Nikouše

Těsto
- 100 g čokoláda (hořká)
- 125 g máslo
- 125 g cukr (moučka)
- vejce
- kůra z citronu (nastrouhaná)
- 200 g mouka (hladká)
- lžička
- kypřící prášek (do pečiva)
Náplň:
- 125 g máslo
- 150 g kondenzované mléko
- 2 lžíce citronová šťáva
Poleva
- 50 g bílá čokoláda
Kandované citrony
- 2 ks bio citrony
- 100 g cukr (krupice
- 100 ml voda
Čas přípravy
50 minut
Brambory vařené se zelím nezměknou
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.