Domácí babiččiny laskonky

Ingredience
  • 5 ks bílek
  • 300 g cukr (moučka)
  • 100 g ořechy vlašské (mleté)
  • strouhanka
  • hrst mouka (hladká)

Postup přípravy receptu:

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáváme moučkový cukr.
  2. Vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Do ušlehané ještě teplé hmoty lehce vmícháme ořechy, strouhanku a mouku.
  3. Šablonu na laskonky si položíme na plech s pečícím papírem, naneseme těsto přebytečné lehce setřeme stěrkou.
  4. Šablonu sejmeme dáme do vyhřáté trouby a sušíme při teplotě cca 100°C.
  5. Vychladlé laskonky slepujeme spodní stranou k sobě kávovým krémem.