Prémiový obsah
★★★
1.3K čtenářů
2 h
Redakce Recepty.eu
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme. cukru, špetky soli, citronové kůry, rozinek a 50 g mandlí
na díly podle počtu pramenů, rozválíme a upleteme vánočku Nakonec potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme plátky mandlí
surovinám, stejně tak i namočené rozinky v rumu, sekané mandle Z vykynutého těsta upleteme vánočku.
do kterého nakonec zapracujeme oloupané nasekané mandle potřeme rozšlehaným vejcem a na povrchu ji ozdobíme mandlemi
Všechny suroviny krom rozinek a mandlí vložíme do pekárny Po zvukovém signálu přisypejte rozinky a mandle.
Nakonec zapracujeme sekané mandle a rozinky. mandlemi a necháme v teple kynout asi 20 minut.
Vánočku následně potřete vejcem a posypte mandlemi. Pokud vánočka rychle zhnědne, zakryjte ji alobalem.
do kterého nakonec zapracujeme oloupané nasekané mandle Potom upleteme vánočku, potřeme ji rozšlehaným vejcem