Prémiový obsah
★★★
1.1K čtenářů
40 m
janapozarova
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Polovina těsta zůstane světlá druhou polovinu obarvíme kakaem. Děláme bílé nožičky a tmavé hlavičky,
Vykrájíme hříbečky a upečeme dozlatova. Pokud namočíme hříbečky celé můžeme nožičku posypat
Vypracujeme těsto, polovinu obarvíme kakaem na hnědo. Uděláme bílé nožičky a tmavé kloboučky, slepíme
Do mouky přidáme kakao a důkladně rozmícháme. Dále přidáme strouhanou citronovou kůru, cukr, namleté
Těsto vyválíme na silný plát , vykrajujeme hříbečky Upečené hříbečky slepujeme krémem a hlavičky namáčíme
Vykrajujeme hříbečky, které pečeme v troubě při 170 Hříbečky slepujeme marmeládou a zdobíme polevou a cukrářskými
Nameleme oloupané mandle, přidáme cukr a vejce. Postupně uhněteme mandlovou hmotu. Do poloviny těsta
Mleté ořechy smícháme s cukrem, bílky a utvoříme těsto. Do třetiny vmícháme kakao a z tmavého dílu vytvarujeme
Sušenky rozdrtíme válečkem a přidáme rozpuštěné máslo. Natlačíme do formiček nebo mističek. Mascarpone