Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Fíky opláchneme, osušíme a odkrojíme stopku. Pak fíky nakrájíme, vložíme do hrnce, přisypeme cukr, skořici
Všechny suroviny na zálivku důkladně promícháme. Do velké mísy natrháme salátové listy, přidáme nakrájené
Směs strouhanky, piškotových drobečků (dětské piškoty rozdrtíme válečkem), cukru, kakaa, pokrájených
Z fíků vykrájíme tvrdé kousky a nakrájíme je na kostičky. Vložíme do hrnce, zasypeme cukrem, promícháme
Fíky nakrájíme na měsíčky, posypeme cukrem a zamícháme, přidáme skořici a na mírném ohni necháme rozpustit
Fíky umeleme na masovém mlýnku, smícháme se skořicí a z této hmoty tvarujeme kuličky, do jejichž středu
Fíky a rozinky namočíme do vlažné vody a necháme je změknout. Potom je necháme okapat a nakrájíme na
Fíky dáme do mixéru. Ořechy opražíme s vločkami na pánvi a přidáme k fíkům. Poté přidáme zbytek surovin
Maso si opepříme a osolíme a svážeme, aby drželo tvar, položíme do pekáče. Víno smícháme s marmeládou
Mandle, med, rozinky, tvaroh a vejce rozmixujeme a vložíme do vymazané formy. Fíky nakrájíme na plátky
Předehřejeme troubu na 175 °C. Dáme na stranu 4-5 fíků, zbytek nakrájíme na čtvrtky a vložíme do mixéru