Prémiový obsah
★★★
3K čtenářů
50 m
vinickayveta
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Krájíme na menší čtverečky, aby nám šel udělat šáteček Ještě teplé šátečky obalujeme cukrem moučkou, který
Heru, cukr, vejce, vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko dle hustoty. Dáme 1/2 hodiny
Jako první si připravíme těsto na šátečky. Jablkové šátečky necháme vychladnout a podáváme je
Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Necháme vychladnout a oloupeme, poté nastrouháme a přidáme zbytek
Do mísy prosejeme mouku, přidáme pivo a zaděláme na těsto. Vložíme na talíř a přiklopíme nahřátým kastrolem
Mouku promícháme s vejcem a máslem. Těsto zpracujeme a uložíme ho na hodinu do lednice. Mezitím si připravíme
Slijeme přebytečnou šťávu a ovocnou směsí naplníme šátečky Šátečky složíme a pečeme dozlatova, ještě horké posypeme
Šátečky potřeme rozšlěhaným vejcem a pečeme v troubě Šátečky můžeme místo mozarelly naplnit také kozím sýrem