551 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Poté děláme kuličky, do kterých zabalíme mandli a nakonec obalíme v kokosu nebo v kakau.
placičky, které poklademe ovocem dle chuti a zabalíme do kuličky Můžeme obalit ve strouhaném kokosu.
Necháme chvíli odstát a mokrýma rukama tvoříme kuličky a obalujeme je v kokosu.
přidáváme další suroviny, sirup, rozinky, mandle, kokos Poté ze směsi tvarujeme kuličky, do kterých můžeme
mlýnku, smícháme se skořicí a z této hmoty tvarujeme kuličky Kuličky obalujeme ve strouhaném kokosu.
a dlaněmi navlhčenými v ledové vodě tvarujte malé kuličky Ty nakonec ještě obalte v kokosu.
ve strouhaném kokosu. Hotové kuličky uložíme do krabičky a skladujeme na
Jáhly propláchneme ve studené vodě a vložte ho většího hrnce. Zalijeme šálkem mléka a přivedeme k varu
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Na pánvi na lžíci olivového oleje ji zesklovatíme, přidáme jáhly
V míse smícháme jahelnou a celozrnnou mouku. Přidáme namletý mák, citronovou kůru, cukr, kakao a prášek