1K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Prosejeme mouku s kypřícím práškem, vanilkovým a krupicovým cukrem, přidáme máslo, vejce a pomerančovou
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Do hluboké mísy dáme žloutky, přidáme máslo a vymícháme, jakmile
V míse ušleháme vejce s cukrem. Poté přimícháme dřeň z vanilky, růžovou vodu, kůru z citronu, mouku,
Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, necháme vychladnout. Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme
Těsto na madlenky musí být řidší. Francouzské madlenky dáme na talířek a pocukrujeme,
Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, které klademe
Vidličkou důkladně promícháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přisypeme mouku smíchanou s kypřícím
Formy na madlenky vytřete máslem. Madlenky můžete vyklopit na mřížku a nechat vychladnout