1.2K čtenářů
25 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Uděláme si těsto, kterým naplníme formičky na tlapky a upečeme dozlatova. Dle chuti k sobě slepíme máslovým
Plátky masa naklepeme, opepříme, osolíme, naplníme plátkem sýra, šunky a kouskem papriky. Přehneme nebo
Vše smícháme a těsto necháme odpočinout. Trochu se drobí. Naplníme formičky, já je nevymazávám a upečeme
těsta namočíme do mouky a vtlačíme do formiček na medvědí Medvědí tlapičky zdobíme bílou čokoládou (jako drápky
Rozdrcené pracny spojte s máslem, natlačte do košíčků vyložených alobalem a nechte vychladit. Teď připravte
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které plníme do vymazaných formiček. Z formičky vždy vyklepneme a
Formičky na medvědí tlapky vymažeme máslem, vtlačíme Hotové medvědí tlapky necháme mírně vychladnout a pak
Česnek medvědí je vytrvalá, asi 10−45 cm vysoká bylina Účinné látky v česneku medvědím regulují činnost žaludku
Na vál prosejeme mouku, cukr a kakao, uděláme důlek. Přidáme vejce a žloutek, mleté ořechy a špetku skořice
Česnek nasekáme, rozmixujeme spolu s olejem, přidáme sýr, sůl dle chuti. Na plát potřeme směs, zabalíme
Cukr vytřeme s tukem přimícháme žloutky a mouku. Nakonec přidáme ještě trochu nastrouhané citronové kůry
Bílky a polovinu krupicového cukru vyšleháme ve vodní lázni asi 5 minut. Pak do nich zašleháme zbytek