Kvasnicové šátečky podle Nikouše Uvařeno 988x
Recept
- Kvasnice si dáme s trochou cukru do mléka a necháme vzejít kvásek.
- Ten poté smícháme se zbylými ingrediencemi a těsto necháme vykynout.
- Poté rozválíme a nakrájíme na čtverečky, můžeme naplnit například mákem, potřít vejcem a upečeme.
Další recepty na Kvasnicové šátečky podle Nikouše
Vyzkoušejte další podobné recepty na Kvasnicové šátečky podle Nikouše

- ½ kg mouka (polohrubá)
- 10 dkg tuk
- 5 dkg cukr
- 2 žloutek
- 2 dkg droždí
- ¼ l mléko
Čas přípravy
40 minut
Jak uvařit sypkou rýži
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá. Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření. A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit. Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián. Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.