1.5K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Na vále zaděláme těsto, rozválíme na sílu stébla a tvořítkem vykrajujeme drobné tvary. Pečeme v mírně
Na vále zaděláme těsto, rozválíme na sílu stébla a tvořítkem vykrajujeme drobné tvary. Pečeme v mírně
Mouku si dáme do mísy, přidáme máslo, žloutky a víno a zpracujeme hladké těsto, necháme chvíli odpočinout
Vše smícháme v hladké těsto, které necháme hodinu odpočinout. Rozválím na silnější placku, vykrájíme
Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
Suroviny na těsto zpracujeme rukou a dáme na hodinu do lednice. Z těsta vyváleného asi na tl. 2,5 cm
Vykrájíme různé tvaru cukroví. Cukroví obalíme ve směsi vanilkového a moučkového cukru
Mrkev očistíme, nakrájíme na menší kousky. V hrnci přivedeme k varu 150 ml vody s agávovým sirupem, lžičkou
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s cukrem. Vyšleháme bílky do pěny a zapracujeme do žloutků s cukrem
Připravíme si mísu, ve které promícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem, přidáme vejce, mléko a olej