Tisk Poslat recept
V oblíbených

Linecké cukroví bez cukru s borůvkovým máslem Uvařeno 206x


Recept

  1. Předehřejte si troubu na 175 °C, připravte si plech a vymažte olejem nebo vyložte pečícím papírem.
  2. Připravte si jablečné nebo případně můžete použít kupované, bez přidaného cukru.
  3. Do misky nasypte mandlovou mouku, přidejte jablečné pyré,vanilkový extrakt a jedlou sodu. Můžete přidat i nastrouhanou kůru z bio citronu nebo pomeranče, pokud máte rádi.
  4. Vypracujte těsto, nejlépe se bude míchat rukama, i když se vám na začátku bude zdát, že je to nemožné, vznikne vám nádherně vláčné těsto. Těsto dejte mezi dva pečící papíry a vyválejte tak jak jste zvyklí.
  5. Já dělám asi 0,4 cm tlusté. Vykrajujte libovolné tvary a pokládejte je na připravený plech. Postupně zpracujte celé těsto. Vykrájené těsto dejte do trouby péct na 12-15 minut.
  6. Nechte vychladnout a mezitím si připravte borůvkové máslo. Kokosové máslo dejte do menšího hrnku a opatrně zahřejte, aby se lehce rozpustilo, sundejte ze sporáku, přidejte mražené borůvky a ručním mixérem rozmixujte.
  7. Vychladlé sušenky ozdobte borůvkovým máslem, slepte, nebo případně jen namočte do čokolády.
  8. Posypte kokosovou moukou místo cukru. Můžete samozřejmě použít i marmeládou.

Další recepty na Linecké cukroví bez cukru s borůvkovým máslem

TIP

Můžete přidat i skořici, nastrouhanou kůru z bio citronu nebo pomeranče

Vyzkoušejte další podobné recepty na Linecké cukroví bez cukru s borůvkovým máslem
Ingredience

Na Těsto:

  • 2,5 hrnek mandle (mleté nebo mandlové mouky)
  • ¼ hrnek pyré (neslazené jablečné)
  • ½ lžička vanilkový extrakt (můžete vynechat)
  • ¼ lžičky jedlá soda (můžete vynechat)

Na borůvkové máslo

  • 1/3 hrnek máslo (kokosové)
  • 1/3 hrnek borůvky (mražené)
Čas přípravy
2 hodiny

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Přidejte první komentář

Nejlepší dnešní recepty

Nové recepty