Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
papírem a pečeme zhruba 10 minut, nebo dokud není cukroví Upečené vychlazené cukroví slepujeme marmeládou.
slepíme marmeládou a omočíme v rozpuštěné čokoládové polevě
V misce utřeme tuk s cukrem, pak vytřeme žloutky přidáme citronovou kůru a nakonec mouku. Vypracujeme
Do mísy vysypeme mouku a cukr, přidáme žloutek, máslo a vypracujeme nelepivé těsto. Pokud je těsto řídké
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto, které vyválíme asi na 3 mm plát a vykrajujeme tvary
žloutků, celého vejce a citronové šťávy vypracujeme linecké Upečené linecké cukroví necháme vychladnout a slepíme
Linecké těsto podle tohoto receptu používáme podle potřeby na vánoční cukroví, dezerty a moučníky.