Sváteční, vánoční, velikonoční, pečené i nepečené cukroví s obrázky

Linecké stromečky

  Přidejte fotku 
Ingredience
  • 210 g mouka (hladká)
  • 70 g cukr (moučka)
  • 140 g máslo
  • 2 ks žloutek
  • citron
  • 50 g marcipán (zelený)
  • cukrové kuličky

Krém:

  • 1/2 vanilkový pudink
  • 120 g máslo (změklé)
  • 0,5 l mléko
  • cukr
  • 30 g čokoláda (na vaření)

Poleva:

  • 100 g čokoládová poleva (bílá)

Postup přípravy receptu:

  1. Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr a na kousky pokrájené změklé máslo. Uprostřed vytvoříme důlek, dáme do něj žloutky, citronovou šťávu i kůru a rukama vypracujeme těsto.
  2. Zabalíme do potravinářské folie a necháme uležet v lednici.
  3. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme oválky, které pečeme při teplotě 160°C asi 8-10 minut.
  4. Vychladlé kousky slepujeme k sobě krémem, který připravíme smícháním a uvařením všech uvedených surovin.
  5. Nakonec ozdobíme bílou čokoládovou polevou. Z marcipánu vykrájeného na plát vykrajujeme stromečky, které nalepíme na ještě ne příliš ztuhlou polevu.
  6. Nakonec dle fantazie zdobíme cukrářskými kuličkami.