Prémiový obsah
★★★
3.1K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Poté ho válečkem vyválíme a vykrajujeme hvězdičky. Hvězdičky zdobíme klasickou citronovou polevou (ml.
rozválíme na pomoučeném vále a vykrájíme formičkou hvězdičky
Vyválíme těsto a vykrajujeme hvězdičky. Po vychladnutí hvězdičky slepíme marmeládou nebo krémem
plát silný asi 1 cm a vykrajujeme formičkou malé hvězdičky Vykrájené hvězdičky dáme na plech, povrch potřeme rozšlehaným
pomoučeném vále na plát silný asi 3 mm, vykrojíme hvězdičky Cukroví necháme vychladnout, do středu každé hvězdičky
Z tohoto plátu vykrajujeme hvězdičky ve 3 různých velikostech Upečené hvězdičky slepujeme na sebe marmeládou od největší
poloviny těsta vykrajujeme kolečka a z druhé poloviny hvězdičky potřeme kolečka meruňkovou marmeládou a spojíme s hvězdičkou
Z hotového vyváleného těsta vykrajujeme tvary hvězdiček Hvězdičky podáváme k vínu.
Pak vykrajujeme formičkami hvězdičky, které upečeme na vymaštěném plechu a hvězdičky ještě horké na plechu