Prémiový obsah
★★★
907 čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Mák smícháme s cukrem a moukou prosetou se solí, práškem do pečiva a sodou. Přidáme mléko, rozpuštěné
Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny. Postupně zašleháme citronovou kůru, bramborový škrob, mletý
Makovou náplň připravíme tak, že dáme do hrnce mák Okraje potřeme rozšlehaným bílkem, naplníme makovou
V mléce rozmícháme vejce, poté přidáme olej, cukr a opatrně vmícháme mouku. Jakmile vznikne hladké tekuté
Připravíme si kvásek ze 3 lžic mléka, lžíce cukru, celozrnné mouky a droždí. V míse si smícháme oba druhy
Z mouku, droždí, trochy cukru a vody necháme vzejít kvásek asi 10 minut. Poté přidáme zbylou vodu, vejce
Máslo, cukr a žloutky ušleháme do pěny. Vmícháme mletý mák, kandovanou pomerančovou kůru a citronovou
Tvaroh a zakysanou smetanu si našleháme do hladkého krému, přidáme cukr, mák a ještě chvilku šleháme.
Do mísy nalijeme mléko, žloutky a rozmícháme. Vmícháme ricottu, mouku s práškem do pečiva, mák, cukr
Příprava těsta: Do menší misky dejte trošku mouky, cukru a droždí. Zalijte malým množstvím ohřátého mléka