Prémiový obsah
★★★
1K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny v lednici odpočinout. Vyválíme a vykrajujeme zvonečky
Ingredience na těsto vypracujeme do hladkého, nelepivého válečku. Zabalíme do fólie a dáme do lednice
Do misky dáme tvaroh, přidáme lžičku sody bikarbony a dobře vymícháme. V plecháčku si rozehřejeme lžičku
Z mandlí, cukru a bílku zpracujeme těsto, tvoříme kuličky a obalujeme je v nasekaných mandlích.
Mouku, cukr, koření, strouhané mandle a strouhanou citronovou kůru smícháme. Přidáme směs rozehřátého
Máslo spojíme s moukou, cukrem a mletými mandlemi. Přidáme trošku vody nebo mléka a necháme asi půl hodiny
Oříšky si smícháme se změklým máslem, moukou, cukrem a uděláme si těsto, které necháme přibližně tři
Vše zpracujeme na vláčnější těsto, zabalíme do fólie a necháme cca 2 hodiny odstát. Do misky rozdrobíme
Smícháme cukr, vejce a přidáme nastrouhané mandle. Nakonec přidáme mouku a necháme hodinu odpočinout.
Oloupaný česnek a spařené a oloupané mandle nasekáme v mixéru. Přidáme k nim omyté a okapané lístky bazalky
Mandle zalijeme vařící vodou, po chvíli prudce ochladíme a slupku oloupeme. Ve vodní lázni svaříme smetanu
Mírně nahřátý med utřeme s piškotovými drobečky, žloutky, tukem a rumem do pěny. Přidáme spařené, oloupané