Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Mandle oloupeme necháme oschnout a umeleme, popřípadě rozmixujeme a smícháme s 750 ml vody. Necháme vyluhovat
Sypké suroviny smícháme v míse a přidáme rum. Vypracujeme těsto a vyválíme na plát. Vykrájíme hříbečky
Smícháme obě mouky s kypřícím práškem. přidáme sůl, koření, máslo a vejce. Vypracujeme těsto a vyválíme
V misce smícháme cukr a žloutky, pak do směsi přidáme nastrouhané mandle, piškoty, citronovou kůru a
Na vále smícháme mouku, kypřící prášek, cukr, aroma, sůl, vejce a máslo. Marcipán nastrouháme, přidáme
Rozmícháme si cukr a žloutky, přidáme mandle, piškoty, citronovou kůru a trošku rumu. Z těsta děláme
Mandle promícháme s piškoty, kakaem a cukrem, přidáme rozpuštěné máslo, rum a vypracujeme těsto. Uválíme
Na válek si dáme všechny suroviny (kromě mléka a mandlí) a uhněteme krásně hladké těsto, dáme do vymazané
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme 20 minut odpočnout v lednici. Piškoty slepíme krémem a
Máslo smícháme s arašídovým a cukrem, přidáme nastrouhané mandle a vypracujeme hmotu. Z té pak vytvarujeme
Veku nakrájíme na kostky a navlhčíme mlékem. osolené máslo utřeme do pěny, přidáme žloutky, na drobno