Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.
Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je a na jemno nasekanáme. Vejce utřeme s cukrem do pěny - ručně
Vyloupané mandle umeleme na jemný prášek, dáme do plátěného pytlíku, přilijeme šálek vody a dobře vymačkáme
Z mandlí, cukru a bílku zpracujeme těsto, tvoříme kuličky a obalujeme je v nasekaných mandlích.
Mouku, cukr, koření, strouhané mandle a strouhanou citronovou kůru smícháme. Přidáme směs rozehřátého
Máslo spojíme s moukou, cukrem a mletými mandlemi. Přidáme trošku vody nebo mléka a necháme asi půl hodiny
300 g nastrouhaných mandlí a 300 g cukru promícháme na vále, přidáme šťávu z 1 citrónu, 2 bílky a důkladně
Vše společně utřeme, zapracujeme mouku a zaděláme vláčné těsto, které rozválíme na plát o tloušťce půl
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého po dávkách všleháváme cukr a vmícháme mandle a esenci. Těsto vložíme
Mouku, cukr, tuk a žloutky smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které dáme do ledničky odležet
Mouku, 80 g cukru, prášek do pečiva, vanilkový cukr, 125 g másla, vejce a trochu soli zpracujeme na vále