Prémiový obsah
★★★
1.7K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme máslo, cukr, žloutky smíchané se solí a zpracujeme na těsto. Do těsta
V míse smícháme mleté mandle s cukrem, přidáme med a víno a vypracujeme tužší hmotu, z ní tvarujeme menší
Smíchejte mouku a cukry, lískové ořechy, prášek do pečiva, vejce a máslo. Vypracujte hladké těsto, které
Nakrájejte marc. hmotu a postupně ji v mise smíchejte s máslem, krupicovým cukrem, vanikovým cukrem a
Vypracujeme marcipánové těsto. Hotové marcipánové brambůrky uchováváme v chladnu.
Máslo pokojové teploty dáme do mísy. Přidáme cukr, vejce, kůru z citrónu a mouku. Rukama vypracujeme
V míse smícháme teplé mléko, droždí, trochu mouky a cukru, špetku soli a necháme odstát. Poté přidáme
Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme slupku a najemno je nastrouháme. Moučkový cukr prosijeme přes síto
Máslo vyšlehejte s cukrem, vmíchejte vejce jedno po druhém. Poté krátce promíchejte tvaroh a mléko. Poté
Vypracujeme marcipánové těsto. Hotové marcipánové brambůrky uchováváme v chladnu.