Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Lískové oříšky si namočíme do studené vody. V míse prosejeme mouku s cukrem, měkkým máslem a žloutek.
Lísková jádra namočíme na 2 hodiny do studené vody. Na vál prosejeme mouku, cukr, uděláme důlek. Přidáme
Ořechy nejméně na 2 hodiny namočíme do vody, pak osušíme a nasekáme na hrubší kousky. Suroviny smícháme
Ořechy na 2 hodiny namočte do studené vody pak je nahrubo nasekejte. Přidejte ostatní suroviny a zpracujte
Celé oloupané lískové ořechy nejlépe na noc namočíme do studené vody. Z uvedených surovin vypracujeme
Ořechy na 2 hodiny namočte do vody, pak osušte a nasekejte na hrubé kusy. Mouku, máslo, cukr a
Po 10 minutách cukroví hlídejte, začne zlátnout. Cukroví uložte do krabice a nechte uležet.
Celá lísková jádra i s hnědou slupkou namočte asi na dvě hodiny do studené vody, aby se později dala