Medové perníčky s pomeračovou kůrou Uvařeno 652x


Recept

  1. Máslo a med přivedeme k varu.
  2. Snížíme teplotu a necháme zvolna probublat.
  3. Sundáme z plamene a necháme vychladnout.
  4. Mouku, sodu, skořici, pomerančovou kůru, mléko a máslovou směs dobře promícháme a dáme na půl hodiny chladit do lednice.
  5. Těsto poté rozválíme a krájíme libovolné tvary.
  6. Předáváme na plech vyložený pečícím papírem.
  7. Pečeme 10 – 12 minut.
  8. Vychladlé zdobíme polevou.
  9. Tu připravíme tak, že vyšleháme bílek s cukrem.

Další recepty na Medové perníčky s pomeračovou kůrou

Vyzkoušejte další podobné recepty na Medové perníčky s pomeračovou kůrou
Ingredience
  • 40 g máslo
  • 180 g med
  • 250 g mouka (hladká)
  • ½ lžička soda
  • 1 lžička skořice (mletá)
  • 1 lžíce pomerančová kůra
  • 1 lžíce mléko

Poleva:

  • 1 ks bílek
  • 15 – 20 dkg cukr (moučka)
Čas přípravy
40 minut
(1 hodina chlazení těsta)

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty