Prémiový obsah
★★★
967 čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.
V horkém mléce rozpustíme med, máslo a nakonec zašleháme Hotové perníčky necháme odležet cca 14 dní.
Přidáme vejce, med a vytvoříme hladké těsto. Po upečení necháme perníčky vychladnout a uložíme je
Hnědý cukr, med a vodu dáme do hrnce, společně rozvaříme Perníčky položíme na plech vyložený pečicím papírem
Na vále smícháme mouku s cukrem, medem, vejcem, sodou Nakonec zapracujeme najemno nastrouhanou citronovou kůru
Po upečení necháme perníčky na plechu vychladnout a Polevu naplníme do zdobícího sáčku a perníčky ozdobíme
Perníčky přesuneme na plech s pečicím papírem a pečeme
V míse smícháme cukr, vejce, koření a med. v trošce Perníčky necháme alespoň 4-5 dnu uležet.
Mouku prosejme do mísy a smícháme s kypřícím práškem do pečiva. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme