1.2K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Těsto zpracujeme a vložíme na půl hodinky do mrazáku. Pak dvě třetiny nahrubo nastrouháme na dno vymazaného
Příprava těsta: Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme cukr a sůl. Poté přidáme Heru a vejce. Vypracujeme
Z mouky, cukru, másla, prášku do pečiva a žloutků uděláme těsto a dáme do mrazáku. Třetinu těsta necháme
Nakrájíme na malé řezy a můžeme ozdobit polevou nebo Tip: Pokud nechceme mít řezy kakaové vynecháme kakao
Máslo utřeme s cukrem do pěny a po jednou zašleháme žloutky. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Do žloutkové
, dokud nevznikne poleva. Po vychladnutí a natření krému na korpus, polejeme polevou
Upečený koláč ještě posypeme moučkovým cukrem a potřeme polevou
Nejdŕíve si připravíme korpus. Smícháme vejce s cukrem a poté mlékem. Mouku promícháme s práškem do pečiva