1.2K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.
Těsto zpracujeme a vložíme na půl hodinky do mrazáku. Pak dvě třetiny nahrubo nastrouháme na dno vymazaného
Z mouky, cukru, másla, prášku do pečiva a žloutků uděláme těsto a dáme do mrazáku. Třetinu těsta necháme
Příprava těsta: Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme cukr a sůl. Poté přidáme Heru a vejce. Vypracujeme
Nakrájíme na malé řezy a můžeme ozdobit polevou nebo Tip: Pokud nechceme mít řezy kakaové vynecháme kakao
Máslo utřeme s cukrem do pěny a po jednou zašleháme žloutky. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Do žloutkové
, dokud nevznikne poleva. Po vychladnutí a natření krému na korpus, polejeme polevou
Nejdŕíve si připravíme korpus. Smícháme vejce s cukrem a poté mlékem. Mouku promícháme s práškem do pečiva
Upečený koláč ještě posypeme moučkovým cukrem a potřeme polevou