Prémiový obsah
★★★
3K čtenářů
25 m
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Lépe se kuličky tvarují s mokrými dlaněmi. Kuličky nakonec ještě obalíme v kokosu a uložíme do
Rozehřejte med a zapracujte do něj mouku. Směs je horká a řídká, práci vám usnadní kuchyňský robot. Těsto
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Povolené sádlo, máslo, cukr a žloutky
Ze všech suroviny vypracujeme těsto, které poté zabalíme do potravinářské folie a necháme alespoň půl
Vypracujeme těsto, které natřeme na plech, namažeme marmeládou. Z ořechů, cukru, citronové šťávy a sněhu
Z uleženého těsta modelujeme malé kuličky, které dáváme Hotové kuličky ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou
Mouku s moučkovým cukrem prosejeme do mísy nebo na vál, přidáme jedlou sodu, vejce a med. Vypracujeme
Dědovy karbanátky Jak na karbanátky? Karbanátky z hovězího nebo drůbežího masa bývají často po usmažení
Prosejeme mouku, přidáme nastrouhané brambory, sůl, cukr a vejce. Uděláme si kvásek a zaděláme těsto,