Prémiový obsah
★★★
5.8K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Poté nasypeme vlašské ořechy a promícháme. Ořechy ztuhnou téměř ihned.
Mouku smícháme s kypřícím práškem i mletými vlašskými ořechy Pak vmícháme směs mouky a ořechů a nakonec nastrouhaná
Toastový chléb nakrájíme na kostky a spolu s ořechy Promícháme chléb s ořechy, nasekanou nať a žloutky,
Ze všech ingrediencí uděláme hladké těsto. na vále poté vyválíme na 0,5 mm tlustý plát a vykrajujeme
Vyloupané ořechy dáme do čistých, suchých sklenic, Takto zavařené ořechy vydrží několik let.
Z ořechů, cukru, rozinek a rumu vypracujeme směs, kterou Ozdobíme půlkou ořechů.
těsto, které plníme do formiček na ořechy. Naplněné ořechy necháme odležet v chladu.