Oříškové laskonky Uvařeno 899x
Příprava laskonek
- Na vodní lázni ušleháme bílky spolu s cukrem na sníh.
- Potom do sněhu vmícháme cukr spolu s jemně mletými ořechy.
- Na plech vyložený pečíícm papírem pomocí lžíce nebo formičky vytváříme laskonky, které sušíme v troubě pří 100°c asi 30 minut.
- Hotové laskonky necháme vychladnout a slepíme oblíbeným krémem.
Příprava krému
- Vejce s cukrem ušleháme ve vodní lázni do zhoustnutí a necháme vychladnout.
- Máslo vyšleháme s vanilkovým cukrem a postupně do něj zašleháme vychladlou vaječnou hmotu a rum.
- Tento krém můžeme dochutit podle potřeby kakaem, kávou,mletými oříšky.
Další recepty na Oříškové laskonky
Vyzkoušejte další podobné recepty na Oříškové laskonky

Laskonky
- 300 g cukr (krystal)
- 300 g cukr (moučka)
- 6 ks bílek
- 100 g oříšky (mleté, lískové)
Máslový krém
- 2 ks vejce
- 100 g cukr (krupice)
- 300 g máslo
- vanilkový cukr
- 5 lžíce rum
Čas přípravy
1 hodina
Jak uvařit sypkou rýži
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá. Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření. A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit. Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián. Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.