2.1K čtenářů
janapozarova
Aby nám při krájení cibule neslzely oči, namáčíme nůž při krájení do studené vody.
Odšťavníme pomeranče. Šťávu přelijeme přes sítko do džbánku asi cca litr a půl. Přidáme cukr podle chuti
Pomearnče důkladně omyjeme a dáme do odšťavnovače. Vzniklou šťávu dáme do sklenic a naředíme trochou
Cukr smícháme se skořicí a pomerančovou kůrou. Hotové cukroví ozdobíme rozpuštěnou čokoládou na vodní
Sníh a led ochucený medem nebo ovocnou šťávou znali už ve starém Řecku a ve starém Egyptě. Dnešní zmrzliny
Na vále vypracujeme změklé máslo společně s moukou, cukrem, vejcem, rumem a špetkou soli na pevné těsto
Zeleninu omyjeme, očistíme, nastrouháme. Na nálev smícháme ocet, cukr, Deko, povaříme a vychladíme. Zeleninu
Troubu si rozehřejeme na 180°C. Cukr, vejce a máslo vyšleháme do hladké pěny, přidáme jogurt, mouku s
Višně vypeckujeme a necháme přes cedník okapat. Do hrnce dáme vodu, citronovou šťávu a cukr. Vše svaříme
Pomerančový prášek smícháme s cca 1/2 vody a přivedeme vody rozmícháme vanilkový pudink, který přilijeme k pomerančové
Jahody opereme, zbavíme zelených konců, nasypeme je do hrnce a rozmačkáme. Zalijeme horkou vodou a povaříme
Ovoce nakrájíme na kousky, to které je potřeba oloupat, oloupeme. Dáme dá nádoby, přidáme víno a led.