662 čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Troubu předehřejeme na 160 °C a formu na chlebíček Po upečení necháme chlebíček zcela vychladnout a nakrájíme
Nasekané rozinky, kandované ovoce a oříšky přidáme Hotový chlebíček potřeme čokoládovou polevou.
Máslo, žloutky a cukry ušleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Poté ještě přidáme rozinky a kandované
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec
Utřeme si máslo, cukr, žloutky a přidáme zbytek přísad. Nakonec přidáme sníh z bílků a upečeme dozlatova
V míse rozdrovíme předem opečený biskupský chlbíček Do skelniček vrstvíme střídavě podrcený chlebíček a