Pařížské hvězdičky s citronovou polevou Uvařeno 391x


Příprava těsta

  1. Z citrónu vymačkáme všechnu šťávu a poté přidáme vejce a povolené máslo.
  2. Všechny sypké suroviny prosejeme a poté postupně přidáme k máslové směsi.
  3. Vypracujeme hladké těsto, které vyválíme a poté vykrájíme hvězdičky.
  4. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem a poté necháme zchladnout.

Příprava polevy

  1. V míse vyšleháme cukr s bílkem a citronovou šťávou.
  2. Vytvořenou polevou ozdobíme hotové cukroví a poté posypeme cukrářskými kuličkami.

Další recepty na Pařížské hvězdičky s citronovou polevou

Vyzkoušejte další podobné recepty na Pařížské hvězdičky s citronovou polevou
Ingredience

Těsto

  • 1 ks citrón
  • cukr (vanilková)
  • 250 g cukr (krupice)
  • 125 g máslo
  • 1 ks vejce
  • sůl
  • 75 g cukr (moučka)
  • 200 g mouka (hladká)

Bílková poleva

  • 1 bílek
  • 10 dkg cukr
  • pár kapek šťáva (citronová)
  • cukrářské kuličky
Čas přípravy
1 hodina

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty