Prémiový obsah
★★★
2.8K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
V míse smícháme ořechy, cukr, kakao, máslo a rum. Vypracujeme hladkou směs bez hrudek a tvoříme kuličky
Z té poté tvořímu kuličky a obalujeme je v kokosu.
Ze směsi tvoříme menší kuličky, obalíme je v práškovém kakau a dáme do ozdobných košíčků.
Mouku, kakao, perníkové koření a prášek do pečiva promícháme Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a vmícháme i kakao
Nejdříve smícháme suché suroviny a poté přidáme i ostatní. Ručně vypracujeme těsto a necháme asi 2 hodiny
směsi vykrajujte malou lžičkou hrudky a obalujte je v kakau
kousky, ze kterých pomocí druhé lžičky vytvarujeme kuličky V misce smícháme moučkový cukr s kakaem a ještě teplé
Mléko vyšleháme do pěny a opatrně zalijme granko. Nahoru dáme nastrouhanou čokoládu a skořici. Ihned
Asi třetinu těsta oddělíme a vmícháme 1-2 lžíce kakaa vlijeme polovinu světlého těsta, na něj těsto obarvené kakaem
Do druhé vmícháme švestková povidla, kakao a nasekanou