751 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Do ní nasypeme cukr, sušené mléko, přilijeme rum a Dáme ztuhnout a pak tvarujeme kuličky o průměru 2 cm
Poté přidáme sušené mléko a 150 g kokosu. Rukama tvarujeme kuličky a do každé vmáčkneme celou
Přidáme změklé máslo, moučkový cukr a sušené mléko. Z těsta tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu
Najemno si pomocí mixéru nasekáme sušené datle, brusinky než získáme požadovanou konzistenci, vytvarujeme kuličky
Dokončení: Spojujeme máslovým krémem, dáme marcipánovou kuličku
Důkladně promícháme a vytvoříme kuličky, které obalíme v nasekaným ořeších.
Piškoty nakrájíme na čtvrtky sušené ovoce na menší vyšleháme společně s cukrem, rumem, kondenzovaným mlékem
vyskládame piškoty lehce namočené v kávě,pak posypeme ořechy namočené piškoty a nakonec potřeme krémem a dozdobíme ořechy
oblíbenou marmeládou, připraveným krémem a posypeme ořechy Příprava krému: Pudinkový prášek rozmícháme s cukrem v mléce
krému vmícháme zbylé drobky a 80 g mletých vlašských ořechů Druhý den tvarujeme z těsta kuličky, které obalujeme
Důkladně rozmixujeme a poté z hmoty děláme kuličky,