Skvrny od kávy vyčistíme tak, že látku namočíme do studeného mléka a potom vypereme.
Čerstvé skvrny nejlépe odstraníme octovou vodou a můžeme je také posypat solí a třít vlhkým hadříkem.
Vyválíme plát 4 mm silný a vykrajujeme podkovičky, Po vychladnutí nastříkáme na podkovičky menší hladkou
Konce hotových a vychladlých podkoviček namáčíme v Ořechové podkovičky podáváme jako výborné vánoční cukroví
Pak kapří podkovičky přendáme na plech vyložený pečícím Křehké upečené kapří podkovičky rozdělíme na porce
Podkovičky kapra osolíme a ochutíme kořenící směsí Podkovičky z kapra v těstíčku podáváme s bramborovým
Než podkovičky vychladnou, připravíme si krém. Hotovým krémem slepujeme podkovičky.
Ocisteny patizon bez jadierok nakrajame na tenke podkovicky a mierne zasypeme vegetou. Struhany emental