Prémiový obsah
★★★
3.4K čtenářů
Nevzdávejte tu krásnou tradici, která obejme předvánoční domovy vůní oříšků, čokolády, másla... Nakonec vás devatero cukroví vlídně provede celými vánočními svátky.
1 h 30 m
nikolka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Ingredience smícháme, z těsta utvoříme bochánek a necháme jej uležet v lednici. Z těsta vyválíme váleček
Na vále smícháme umleté škvarky s moukou, cukrem a vejcem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme
Tuk nahrubo nastrouháme, tatranky a suky rozdrtíte nebo umeleme. Ze všech surovin vypracujeme těsto,
Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme ho odležet v lednici. Formičky vymažeme máslem a naplníme
Na válu smícháme mouku, cukr, karob, skořici a oříšky a pak s máslem a několika lžícemi vody vypracujeme
Polevu rozpusťte a pracny v ni namáčejte asi do poloviny
Na vále smícháme mouku s máslem a mletými ořechy. Poté přidáme vejce vyšlehané s cukrem a citronovou