Rakouská mandlová kolečka Uvařeno 429x


Recept

  1. Ze surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto, které hned vyválíme na plát asi 3 mm silný.
  2. Vykrajujeme kolečka nebo květiny a klademe je na plech s pečícím papírem.
  3. Polovinu koleček potřeme ušlehaným bílkem a posypeme sekanými mandlemi.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 6 minut. Kolečka trochu zezlátnou a špičky mandlí se zbarví do světle hněda.
  5. Necháme vychladnout a spojujeme marmeládou s citronovou šťávou vždy tak, aby kolečko s mandlemi bylo na vrchu.

Další recepty na Rakouská mandlová kolečka

Vyzkoušejte další podobné recepty na Rakouská mandlová kolečka
Ingredience
  • 150 g mouka (hladká)
  • 100 g cukr (moučka)
  • 210 g máslo
  • 210 g mandle (strouhané, neloupané)
  • 2 ks žloutek
  • 2 ks hřebíček
  • 0,5 lžička skořice (mletá)

Na náplň

  • marmeláda
  • citronová šťáva

Na ozdobení

  • poleva (čokoládová nebo bbílková)
  • mandle (sekané, loupané)
Čas přípravy
50 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty

Nové recepty