Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Veky nakrájíme na kousky, dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, nakrájenou pažitku a vejce. Smícháme a potom
Cibuli si oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme
Sušené ovoce si namočíme do rumu, scedíme a smícháme s ostatními surovinami na těsto, které necháme pod
Džus povaříme s ovocem, pomerančovou a citronovou šťávou a kořením. Poté odstavíme z ohně, přidáme alkohol
Z mouky, vejce, vody, oleje a trošky soli zpracujeme těsto, které necháme asi 15 minut odpočinout. Zpěníme
Mouku si prosejeme do mísy, přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které ve fólii necháme půl hodiny
Kachnu osolíme, pomeranče oloupeme a nakrájíme na dílky, polovinu dáme do kachny, kterou zavřeme jehlami
Ze surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto, které hned vyválíme na plát asi 3 mm silný. Vykrajujeme
Dýni opláchneme, rozřízneme na poloviny a odstraníme dužinu. Dýni nakrájíme na malé kousky, brambory
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na male plátky. Ze sójové omáčky, soli, pepře, chilli koření, prolisovaného
Z připraveného těsto vyválíme plát a vykrajujeme srdíčka cukrářského sáčku nastříkáme pistáciový krém na hotové srdíčko
Srdíčka necháme vychladnout a slepujeme krémem. Polevou poléváme srdíčka a necháme ztuhnout.